DAGENS FORHOLD


10°

5
(m/s)

Wind(m/s)


Webkamera

Loypekart


   


DAGENS FORHOLD


10°

5
(m/s)

Wind(m/s)


Webkamera

Loypekart


   


DAGENS FORHOLD


10°

5
(m/s)

Wind(m/s)


Webkamera

Loypekart


Preikestolen

Preikestolen ligger 604 meter over Lysefjorden, og turen opp er blant Norges mest kjente fjellturer. Hvert år øker interessen for Preikestolen, og i 2017 gikk mer enn 300 000 naturelskere til den spesielle fjellformasjonen.

4-timers tur

Turen til Preikestolen tar fire timer opp og ned igjen og er totalt åtte kilometer lang. Strekningen har en stigning på 500 meter, og enkelte partier er bratte. Turen har middels vanskelighetsgrad, og det er lurt å ha litt erfaring med vandring i tøft terreng. Preikestolen kan nå besøkes hele året. Sommersesongen strekker seg fra april til oktober/november. I vinterhalvåret og på dager med røft vær er det viktig å følge rådene fra Preikestolens stab, som møter deg på parkeringsplassen.

Riktig turutstyr

Pakk en solid 30-liters ryggsekk for å få plass til alt du trenger. Kart og kompass, førstehjelpsutstyr, fulladet mobiltelefon og hodelykt er bare noen av tingene vi anbefaler at du tar med i sekken.

Passende og varme klær

Ta alltid med riktig fottøy. Turstøvler anbefales. Deler av turen til Preikestolen går i røft terreng, og du vil trenge solid fot- og ankelstøtte. Preikestolen har innimellom sterke vindkast, så kle deg i vind- og vanntett yttertøy. Et ekstra klesskift, inkludert lue, votter og skjerf, må være med i ryggsekken din.

Transport

Turen starter på Preikestolen fjellstue, og du kommer dit med en kombinasjon av bil og båt. Det går også buss fra Stavanger. Hvis du kjører egen bil fra Stavanger, kan du ta fergen mellom Stavanger og Tau og kjøre til Preikestolen fjellstue via Jørpeland og Rv13. Hvis du kommer fra Sandnes, kan du ta fergen fra Lauvik til Oanes og kjøre videre opp til Preikestolen fjellstue. Se andre transportalternativer til Preikestolen.

Kilde: Visit Norway